29 april 2022
19:00

Munkedals IF

Referat: Tjörns DFF - Munkedals IF

Hemmapremiär på Ekåsvallen mot Munkedal med sol, värme i början på kvällen och uppskattningsvis ca 40-50 personer i publiken. De som var där fick se en match där Munkedal drog det längsta strået och vann med 1-3.

Vi inledde matchen starkt och skapade några vassa lägen för mål. I 5:e minuten fick vi se en omställning där Mikaela Jellstam sprang sig fri och avslutet var bra men Vendela Bäckström i målet kom ut bra och gjorde en vass räddning. Två minuter senare var det nära igen, Sara Ohlsson slog en bra frispark som målvakten tippade ut via ribban. I 10 minuten hittar Anna Ohlsson in till Mikaela som vänder upp och skjuter i bra läge men denna gång utanför.
Efter den fina starten från oss blev det jämnare och Munkedal började komma till bra lägen också. Riktigt nära var det i 11 minuten när Munkedal fick till ett fint anfall från höger, inspelet till en fri anfallare som avancerad och sköt men då var det Marcela Wättrings tur att komma ut bra och göra en vass räddning.

I takt med att halvleken fortsatte kom Munkedal igång bättre och bättre med kantspelet och vi fick periodvis jobba hårt för att freda oss. I 15:e minuten är vi framme igen när Maya Canery dribblar sig förbi på kanten men avslutet går rakt på målvakten . Munkedal svarar med ett snabbt anfall som leder till ett bra skottläge men bollen passerar över ribban. 5 minuter senare är Munkedal framme igen i ett bra läge men Marcela räddar snyggt.
Sista 25 präglas av kamp men avsluten går oftast på välplacerade målvakter och de riktigt vassa avsluten är färre.

Andra halvleks inledning är det Munkedals tur att ta initiativet och till skillnad från vår start i första halvlek får Munkedal utdelning. I 49 minuten spelar sig Munkedal fram till ett bra läge utanför straffområdet och Elsa Blomqvists skott sitter fint, strax under ribban, och 0-1 är ett faktum. Några minuter senare dyker en ny chans upp till höger men skottet räddas av Marcela. Vi får till vår första chans i andra i 10:e minuten när Anna spelar en fin boll på djupet men målvakten hinner avvärja framför Mikaelas fötter. Strax efter det vänder spelet igen och ett djupledspass blir till ett friläge för Jessica Aronsson och bollen placeras snyggt i mål vid höger stolpe till 0-2.

En tung start givetvis men vi jobbar oss tillbaka i halvleken och i 18:e minuten slår Sara återigen en fin frispark som Vendela i målet får jobba på, returen går till Li Gollungberg men skottet går över målet. Munkedal svarar med bra anfall som Marcela räddar innan nästa chans för oss kommer. Det är Mikaela som snyggt lobbar bollen över målvakten men ribban är återigen i vägen.
Med kvarten kvar gör vi några byten och ändringar i organisationen och vi skapar direkt ett tryck på Munkedal, både Maya och Minna Romell är nära att sätta dit reduceringen innan Munkedal kommer upp i ett anfall i 36:e minuten, de håller i bollen fint innan Jessica Aronsson till höger sätter sitt andra för kvällen till 0-3. Det kändes tungt i det läget eftersom vi haft en bra 5-minuters period som mycket väl kunde resulterat i mål. Vi fortsätter att ligga på och i 40:e minuten spelar Nathalie Bladh på djupet till Maya och fri placerar hon bollen högt i mål till 1-3. De kommande minuterna ligger vi på men vi kommer inte närmare utan matchen slutar 1-3.

Sammanfattningsvis en bra match från båda lagen där Munkedal utnyttjade sitt övertag i inledningen av andra halvlek och fick det försprång de behövde för att till slut ta 3 nya poäng. Vår inledning av första halvlek och slutforcering sista 15 minuterna kunde inneburit en annan utveckling på matchen men bollen ville inte in. Vi gratulerar Munkedal till vinsten och tar nya tag i veckan som kommer.